perjantai 14. toukokuuta 2021

Kevät etenee


  Nopeasti aikaa kuluu ja mitä vanhemmaksi tulen, sen nopeammin se tuntuu kuluvan. Jouluna olen viimeksi kirjoittanut tänne ja nyt on jo toukokuu puolivälissä. Oli pari hellepäivääkin ja nytkin vielä mittari näyttää +20 astetta. Siis ihan kesäinen lämpötila. Kirjosiepotkin ovat saapuneet ja kiertelevät etsimässä sopivaa pesäpaikkaa.

Oravanpoikanen aterialla. On muuten ensimmäinen kerta, kun tuossa ruokailee kevään poikanen. Hyvät hoksottimet sillä on, kun noin nuorena jo löysi tien tuohon. Usein siihen haikailevat aikuisetkin oravat, mutta eivät keksi sopivaa reittiäa


Sama poikanen maassa. Tänä aamuna näin miten poikanen hyppäsi viereisestä puusta linnunpöntön päältä ja alkoi nakertaa siemenen loppuja.


Fasaaniherrakin vierailee pihassa melko usein, vaikka harvemmin niitä on aiempina vuosina näkynyt. Naaraskin nähtiin yhtenä päivänä joku aika sitten.


2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia oravanpoikasesta 🙂 Ja komea fasaaniherra. Minä se en ole koskaan luonnossa tuota herraa nähnyt, vain tarhoissa. Lintujen touhuja täälläkin seuraillaan. Lenkillä merenrannassa nähtiin, kun yksinäinen joutsen hädissään "tööttäili", olisiko eksynyt puolisostaan 🤔 Ja pääskysetkin ovat jo meille tulleet. Ovat vain niin nopeita liikkeissään, ettei kuvaus onnistu, ainakaan minulta 😉 Sinulla on hyvä kamera, kun saat noin kauniita kuvia ja olisiko ottajan ansiota. Minä nykyään räpsin kuvia vain kännykällä. Hyvää viikonjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallinen pokkari minulla on 40x:lla zoomilla, niin saa kauempaakin kuvia eläimistä ja sitten vaan rajaan ne sopivasti. Voi teilläkö on jo pääskysiäkin! 😃 Oravnpoikia näkyy nyt tavallista enempi, on pesintä vissiin onnistunut. Fasaaneja aina silloin tällöin. Hetki sitten kolme pulua, siis sepelkyyhkystä, napsi pihallamme jotain nurmikolta, kai jotain siemeniä. Asutaan pienen metsikön laidassa, niin noita luonnon vieraita näkyy aika usein. 🤩
   Sinullekin hyvää loppuviikkoa!

   Poista