tiistai 21. elokuuta 2018

Elokuu lopuillaan


Pitkä hellejakso on jo takana päin, mutta kesäisen lämmintä on vieläkin. Vesisadetta kaivataan, mökilläkin vesi kaivossa melko vähänä. Mutta eipä onneksi ole paljon käyttöäkään, kun riittää tiskien pesuun ja saunomiseen ruokaveden lisäksi. Ja kasvithan sitä sadetta erityisesti tarvitsivat.

Mökillä ollan käyty neljään viiteen otteeseen ja viivytty  muutamia päiviä tai reilun viikon, kuten nyt viimeisellä käynnillämme. Palattiin toissa iltana.


Pariin vuoteen emme ole kalastaneet emmekä muutenkaan juuri järvellä käyneet sen jälkeen, kun veneestämme varastettiin perämoottori. Nyt päätettiin kokeilla, miten kalastus sujuisi soutaen.Lähtiessä oli kaunis puolipilvinen päivä, mutta järvelle päästyämme alkoi tummat pilvet vetäytyä päällemme ja pian saatiin kunnon vesisade niskaan. Kasteli meidät T-paidassa olijat mitä nyt veneilyliivit vähän suojasivat, mutta onneksi se oli lämmintä sadetta. Ja kun oltiin taas rannalla, loppui sadekin.Kalastaja heitti talviturkkinsa järveen, kuten on tapana ollut.


 Saalis sai hymyn huulillemme: 14 siikaa ja kolme hyvänkokoista ahventa. Parin päivän päästä uusi yritys, nyt saalista 8 siikaa. Kaikki savustettiin, niinpä syötiin melkein joka päivä kalaruokaa.


Jonain iltana ilta-aurinko kultasi savusaunan ympäristön.


 Vähänlaisesti kasvaa kantarelleja, kai kuivuudesta johtuen, mutta kourallisen keräsin pois lähtiessämme. Ja nyt tänään sitten herkuteltiin maltillisesti kantarellisoosilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti