sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Talvea odotellessa


Syksy on ollut lämmin ja sateinen, ei yhtään pakkasyötäkään näillä seuduin. Lapissa on kuitenkin paikoin saatu jo ensilumi, mm. Ylläksellä. 


Mutta nyt on ennustettu ensi viikolle meillekin pakkasöitä, joten talvi se on kuitenkin tulossa. Siksipä korjasin pihalta pois kesäkukkien rippeet, ei niistä enää iloa ole ollutkaan pitkään aikaan, kunhan ovat vain olla jököttäneet odottamassa kompostiin pääsyä. 



 Joku sentään kukkii edelleen komeasti, ei merkkiäkään syksystä. Nimittäin tämä orvokki kompostikehikon raossa. Se on siihen ihan omia aikojaan kasvanut, mistä lie siemenen saanut. On kukkinut siinä kai ainakin pari kuukautta.



 Samaisen kehikon toisella laidalla on vetreä orvokin alku, mutta hiukan liian myöhään kasvun loittanut.



Amppelissa lobelioitten kanssa ollut pelargonia piti kukintatauon loppukesästä ja nyt taas kukkii komeasti. Siksipä se pääsi sisälle vaikka lobeliat siitä vierestä menivät kompostiin.  Keittiön pöydälle toin, mutta voi olla, että päätyy johonkin muualle tuoksunsa takia. Missähän tuon saisi talvehtimaan, että voisi kokeilla kukittaa ensi kesänäkin sitä. Ei ole sitä maakellaria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti