sunnuntai 9. elokuuta 2015

Muutamia päiviä mökillä
Haukijärvellä verkkoja kokemassa.  Ahti on ollut tänä kesänä kovin kitsassti antanut saalita meille. Tälläkin mökkikäynnillä pidettiin neljää verkkoa kolmena yönä vedessä, mutta vain keskimmäisenä päivänä saatiin saalista, kaksi siikaa. Hillojakaan ei luultavasti ole kovin paljon, muutama marja syötiin majavan patoa etsiskellessä ja Voitto poimi "tiedustelureissullaan" vajaan ½ litraa.  Mustikoita näyttää sentään tulevan kohtalaisen hyvin, mutta eivät ole vielä kunnolla kypsiä.
 Kantarelleja alkaa nousta tuttuihin paikkoihin ja onpa niitä löytynyt lisääkin.

Entäs nämä sitten, jotka löytyivät risujen polttopaikan viereisten nuorten kuusien alta. Hattivatteja vai!?!
Vieri vieressä ohuita puikkoja. Eipä muistettu kumpikaan noita nähdyn aiemmin.  Ja näitä on muuten varmaan ainakin kymmenen kuuse alla.
Vasta kotona löytyi LuontoPortin avulla nimi näille  purppuranuijakkaille.
Lopuksi vielä mainio käyttöidea tupakantumpeille.  Meidän huussissa oli jatkuvasti hiiren  - vai myyränkö -   papanoita pitkin lattiaa. Jostakin luin, että ne inhoavat tupakan hajua, joten keräsin kotoa Seppo-veljeni natsat tuhkiksesta ja vein parempaan käyttöön.  Ja usko tai älä, ne tehoavat. Tumpit vaan kippoon ja siihen hiukan vettä. Vettä olen lorauttanut hiukan lisääkin, kun entinen on haihtunut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti